Bonsu Baah voor derde keer rood en opnieuw met veel controverse, een overzicht

Bonsu Baah voor derde keer rood en opnieuw met veel controverse, een overzicht

18 maart - 18:40
61

Christopher Bonsu Baah werd binnengehaald als een groot talent bij KRC Genk en liet al flitsen van zijn klasse zien, maar viel vooral op door al drie rode kaarten te pakken. Drie keer was er achteraf veel controverse rondom zijn uitsluiting. Dat was na zijn nieuwe rode kaart zondag tegen KVC Westerlo niet anders. Een overzicht:

3 september 2023: KRC Genk-RSC Anderlecht 1-1

Misschien wel de rode kaart die het meeste controverse opwekte. Eerst kreeg Bonsu Baah geel omdat hij de bal niet wou afgeven aan een opdringerige Jan Vertonghen. Even later ging hij volgens scheidsrechter Bram Van Driessche te wild door op Thomas Delaney: zijn eerste overtreding van de wedstrijd leverde een tweede gele kaart op en dus rood voor de jonge Ghanees. Acheraf gingen Dimitri De Condé en Jan Vertonghen nog in de clinch over dat voorval.

1 oktober 2023: KRC Genk-KVC Westerlo 3-3

Een kleine maand later was het opnieuw prijs voor Bonsu Baah. Aan het einde van de eerste helft wordt hij in zijn dribbel vastgehouden door Thomas Van Den Keybus en wilt hij zich iets te fel losrukken. “Molenwieken” noemde commentator Stef Wijnants het. Het harde verdict was opnieuw een rode kaart voor Bonsu Baah die ontroostbaar van het veld moest.

17 maart 2023: KVC Westerlo-KRC Genk 1-1

Opnieuw tegen Westerlo. In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie stonden de zenuwen strak gespannen. In minuut 71 krijgt Genk een stilstaande fase en wordt Bonsu Baah vastgehouden, hij maakt een armbeweging en krijgt na een VAR-interventie opnieuw rood. Ex-scheidsrechter Serge Gumienny noemde in Het Belang van Limburg de rode kaart “van de pot gerukt”, Jacky Mathijssen vond dan weer dat er “geen excuses zijn voor zo een actie, ongeacht of die rode kaart terecht was of niet”. Opnieuw controverse dus.