'Dit hoort niet in profsport, smet op het blazoen van trainer Rik De Mil'

'Dit hoort niet in profsport, smet op het blazoen van trainer Rik De Mil'

18 maart - 07:35 Laatste update: 07:56
19

KVC Westerlo en KRC Genk speelden 1-1 gelijk tijdens de laatste reguliere speelronde. Beide teams deden er aan het einde van de match niets aan om de score te veranderen; het was voor beide teams gunstig. Ludo Vandewalle schreef over de opvallende manier waarop de salonremise tot stand kwam.

Aan het einde van de match gebeurden de gekste dingen. 'Ze lieten de ganse extra tijd de Genk-spelers de bal naar elkaar spelen. Spelers die ertegenin wilden gaan, werden van de zijlijn tot de orde geroepen. Een heuse provocatie zelfs toen Genk-speler Kayembe de bal naar Westerlo-speler Madsen gaf die hem dan doodleuk terugspeelde', schreef Vandewalle in Het Nieuwsblad.

Vandewalle kon dan ook maar één conclusie trekken. 'Dit had niets met profsport te maken, zelfs in het cafévoetbal wordt dergelijk gedrag gelaakt', pende Vandewalle.

De analist vindt het allesbehalve chic en verwijt vooral Rik De Mil. 'Een smet op het blazoen van trainer Rik De Mil die we hadden willen fêteren als de coach die Westerlo uit het degradatiemoeras trok, maar dit met zich zal meedragen', aldus Vandewalle.

KRC Genk en KVC Westerlo eindigden respectievelijk op de 6e en de 11e plek in de Jupiler Pro League na de remise.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.