Vandenbempt en Vrancken in de clinch: Als je het niet snapt, hoeft het niet meer

Vandenbempt en Vrancken in de clinch: "Als je het niet snapt, hoeft het niet meer"

17 maart - 23:20
124

De slotminuten in KVC Westerlo - KRC Genk zullen de gemoederen nog even blijven beroeren. Bij een 1-1-stand hadden beide ploegen er eigenlijk het meest baat bij dat de situatie niet meer veranderde. Daarop speelde Genk het balletje achteraan rond, zonder dat de thuisploeg nog druk kan zetten. Tot grote woede bij uitdager KAA Gent, maar ook bij Peter Vandenbempt en Stef Wijnants.

Beide journalisten waren aanwezig in het Kuipje en konden hun ogen niet geloven. Op de persconferentie achteraf, waar zowel Rik De Mil als Wouter Vrancken aanwezig waren, konden Vandenbempt en Wijnants zich niet inhouden om het schabouwelijke schouwspel af te keuren. Toen beide trainers hun handen aftrokken van de gebeurtenissen, die volgens hen spontaan ontstaan waren op het veld, schakelde de journalistieke tandem een versnelling hoger.

Vooral Vandenbempt nam het voortouw. "Alle mensen die slecht willen spreken over ons voetbal - zo zijn er heel veel - geef je hiermee een geweldige voorzet", tekende Sporza op. De commentator begrijpt maar al te goed dat voorzichtigheid geboden was, maar het mocht toch iets minder "opzichtig". Daarop reageerde Vrancken. "Ik zal je wat zeggen", antwoordde de Genk-coach. "Op dat moment kan ik niet bepalen waar de bal naartoe gaat."

Vandenbempt kon zich daar helemaal niet in vinden. "Als je het niet snapt, hoeft het al niet meer. Wat we hier gezien hebben, is kwalijk", zette hij zijn standpunt nog wat kracht bij. Wijnants kwam zijn collega tegemoet. "Je kan er op z'n minst voor zorgen dat je niet de bal heen en weer speelt met de tegenstander", vulde de Limburger aan.

Het noopt Vrancken dan toch tot een beetje schuldbesef. "Dat was er inderdaad over. Maar hoe geef je dat op zo'n moment aan? Ik kan iets roepen, maar de bal sturen niet", blijft hij voet bij stuk houden. In ieder geval loonde de aanpak: Genk mag zich opmaken voor de Champions' Play-Off, terwijl Westerlo definitief gered is.