Cercle Brugge plaatst zich voor Champions' PO na poepsimpele zege tegen RWDM

Cercle Brugge plaatst zich voor Champions' PO na poepsimpele zege tegen RWDM

17 maart - 20:23 Laatste update: 20:47
20

Cercle Brugge kende zondag weinig moeite met degradatiekandidaat RWDM en won in eigen huis simpel met 4-0 van de Brusselaars. Een belangrijk resultaat voor de Vereniging, dat zich daarmee ook heeft geplaatst voor de Champions' Play-Offs.

Cercle Brugge moest hopen op een out van KRC Genk of KV Mechelen om zich te plaatsen, maar zelf ook winnen van RWDM om bij de eerste zes te eindigen. Die laatste klus werd alvast bijzonder makkelijk voor de Vereniging. Het begon furieus aan de partij en mocht al na vier minuten vieren. Topschutter Kevin opende Denkey de score van dichtbij en zag zijn ploegmaat Utkus er even later nog 2-0 van maken.

De Brusselaars waren nergens en ondergingen het spel. Na de rust breidde Cercle de voorsprong verder uit. Minda, helemaal vrijstaand, schoot overtuigend in het doe en besloot de partij zo helemaal in het voordeel van de Bruggelingen.

In de laatste fase van de wedstrijd pikte aanvoerder Somers ook nog een doelpuntje mee, terwijl RWDM-pion Gueye rood kreeg. Dankzij het verlies van Mechelen verlies mag Cercle zich nu opmaken voor de Champions' Play-offs, de kers op de taart van een schitterend seizoen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.