KAA Gent haalt tevergeefs flink uit, vier goals Gandelman en geen Play-Off 1

17 maart - 20:28
10

KAA Gent had een klein mirakel nodig om Play-Off 1 nog over de streep te trekken, Charleroi moest dan weer oppassen voor de Play-Downs waar het nog in terecht kon komen. Uiteindelijk won KAA Gent met 5-0, maar een plek in de top zes zat er alsnog niet in.

KAA Gent kwam het beste uit de startblokken en kreeg ook enkele kansen. Hervé Koffi zorgde echter voor een kleine pauze door een blessure te veinzen zodat de Ramadan-spelers iets konden eten en drinken. Vijf minuten voor rust zorgde Matias Fernandez voor de 1-0 en een paar minuten daarna verdubbelde invaller Gandelman die voorsprong.

Na rust ging KAA Gent verder op hun elan en drie minuten in de tweede helft was het weer Gandelman die voor de 3-0 zorgde. Diezelfde Gandelman completeerde in minuut 55 zijn hattrick, 4-0 voor de Buffalo’s. De 5-0 was van wonderschone makelij. Een schitterende collectieve actie eindigde weer bij… Gandelman.

KAA Gent had doelpunten nodig en bleef dan ook op zoek gaan naar een monsterscore. Doelpunten vielen er echter niet meer en door de salonremise van KRC Genk op het veld van Westerlo lopen de Buffalo’s Play-Off 1 mis.