Verschueren (ex-Lommel) scoort twee keer tegen Ajax, maar Godts en co komen terug

17 maart - 19:25

Ajax heeft zondagmiddag met 2-2 gelijkgespeeld tegen Sparta Rotterdam. Op Het Kasteel wisten de Amsterdammers in de slotfase een 2-0 achterstand goed te maken. Bij Sparta speelde Belg Arno Verschueren (ex-Lommel) een hoofdrol, bij Ajax stond ex-KRC Genk-talent Mika Godts in de basis.

Ajax startte niet slecht aan de wedstrijd en kreeg de eerste kans. Brobbey kreeg een voorzet van Henderson op z'n voorhoofd en knikte de bal naar de grond. Deze stuiterde een centimetertje naast het doel. In minuut 28 was het echter raak voor Sparta. Verschueren kapte Kaplan uit en krulde de bal in de verste hoek. De nummer tien van de Rotterdammers zag daarvoor nog een bal knap gepakt worden door Ramaj.

Opvallend moment in de eerste helft: Henderson wilde een vrije trap nemen en stuurde Van den Boomen weg. De Engelsman voert een variant uit met Taylor die niet voor gevaar zorgde. Olij kreeg de bal in zijn handen geschoten.

De Amsterdammers kwamen alles behalve scherp de kleedkamer uit. Twee minuten na rust scoorde Verschueren zijn tweede van de middag en verdubbelde zo de score voor Sparta. De Amsterdammers hebben hierdoor het clubrecord van de meeste tegengoals ooit verbroken. De ploeg van John van 't Schip heeft nu 72 goals tegen, dit is er één meer als in het seizoen 1958/1959.

Ajax kreeg een aantal kansjes in de loop van de tweede helft. In de 65ste minuut was het dan ook raak. Chuba Akpom kopte erg fraai de 2-1 binnen en zorgde voor de aansluitingstreffer. De Amsterdammers voerde de druk nog even op. In de 88ste minuut maakte Ajax gelijk. Bergwijn, die voor het eerst sinds zijn blessure weer bij de selectie zat, scoorde de 2-2. In de extra tijd kreeg Ajax-verdediger Ahmetcan Kaplan nog rood nadat hij een doorgebroken Sparta-aanvaller onderuit trok. De Rotterdammers bezetten hierdoor de tiende plek van de Eredivisie en Ajax blijft op de vijfde plek staan.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.