Vanhaezebrouck: Hoort 'a piece of cake' thuis tegen Charleroi, dat zal niet zijn

Vanhaezebrouck: "Hoort 'a piece of cake' thuis tegen Charleroi, dat zal niet zijn"

17 maart - 15:45 Laatste update: 15:53
2

KAA Gent neemt het zondag op tegen Sporting Charleroi. Gent kan zich nog steeds plaatsen voor de Champions’ Play-offs, al moet het daarvoor rekenen op puntenverlies van de concurrenten. Coach Hein Vanhaezebrouck blikt tijdens de persconferentie vooruit op het duel en neemt het afgelopen seizoen van zijn ploeg onder de loep. 

Vanhaezebrouck beseft dat hij aan een gelijkspel van KRC Genk uiteraard niet genoeg heeft. "We hebben deze week misschien wat meer afwerking getraind", lacht Vanhaezebrouck. "Als we winnen en Genk speelt gelijk komen we op gelijke hoogte maar met een doelpuntenverschil van tien. Ik zie ons geen tien doelpunten maken."

Winst tegen Charleroi zou een mooi resultaat zijn voor KAA Gent, al zal het niet makkelijk worden volgens de coach. "Ze staan daar onderaan maar met het minst tegendoelpunten van die ploegen daar. Het zal een heuse klus worden om daartegen te winnen", zegt Vanhaezebrouck. "Ik hoor iedereen zeggen 'a piece of cake', maar dat zal het niet zijn."

Wat de prestaties van KAA Gent dit seizoen betreft windt Vanhaezebrouck er geen doekjes om. "Het had anders kunnen lopen. Er zijn bepaalde (scheidsrechterlijke) beslissingen geweest, bepaalde blessures. Onze domme penalty's, rode kaarten" aldus Vanhaezebrouck.

Ook het feit dat de vooropgestelde afspraken en doelstellingen niet nageleefd werden stoort Vanhaezebrouck. "Hadden we met de ploeg van in het begin kunnen verder spelen, ben ik 100% zeker dat we in Play-off 1 zaten, in Europa en een grote kans op een serieus duel in de halve finale in de beker tegen Union", zegt de coach. "Ik heb gezegd 'als er problemen zijn moeten we die nu oplossen'. Men heeft dat niet gedaan", besluit Vanhaezebrouck. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.