Wijndal toont zich bij Antwerp: Ik vond tien miljoen nog weinig, haha

Wijndal toont zich bij Antwerp: "Ik vond tien miljoen nog weinig, haha"

17 maart - 10:44
1

Owen Wijndal merkt dat hij op de goede weg is bij Antwerp. Gazet van Antwerpen noemt hem 'de man in vorm' bij The Great Old en de 24-jarige linksback denkt zelf dat hij zijn vorm uit zijn beste periode bij AZ benadert.

Wijndal groeide uit tot aanvoerder bij AZ, waarna hij in de zomer van 2022 de overstap naar Ajax maakte. Bij de Amsterdammers kwam hij nog niet uit de verf. Dit seizoen werd hij daarom verhuurd aan Antwerp. Vooral dit kalenderjaar heeft de elfvoudig Oranje-international de stijgende lijn te pakken.

Hoe ver is Wijndal nog verwijderd van de speler voor wie Ajax tien miljoen euro over had? "Dat is moeilijk te zeggen. Ik voel me goed. Én fit", reageert de vleugelverdediger, die in de eerste seizoenshelft met enkelklachten kampte. "Laat ik zeggen dat ik in de buurt zit van het niveau dat ik bij AZ haalde."

Dat Wijndal zich nu bij Antwerp laat zien, had hij zelf ook niet verwacht. "Ik wilde de strijd aangaan en in de basis staan bij Ajax. Toen Marc Overmars een eerste keer bij mijn zaakwaarnemer aanklopte, speelde ik ook gewoon. Dat veranderde even later, en toen ik merkte dat Ajax nóg een linksback haalde, wist ik dat het moeilijk zou worden. Antwerp was, met de Champions League en jongens die ik al kende, geen verkeerde keuze."

Wijndal is een vaste waarde in de ploeg van coach Mark van Bommel. Mogelijk kan hij nog van waarde zijn in Amsterdam, waar hij een contract tot medio 2027 heeft. "Wat anderen over mij zeggen, kan mij niet zoveel schelen. Er is bij Ajax in korte tijd véél veranderd, dat achtervolgt de club nog steeds. Ik probeer gewoon te laten zien dat ik genoeg in mijn mars heb om in de basis te staan, zowel bij Antwerp als bij Ajax. En wat dat prijskaartje betreft… Ik vond tien miljoen nog weinig, haha!"