Aanvangsuur Anderlecht – Kortrijk niet gesmaakt: “In Denemarken allen op zondag

Aanvangsuur Anderlecht – Kortrijk niet gesmaakt: “In Denemarken allen op zondag"

16 maart - 15:15
3

KV Kortrijk moet niet zondag de wei in zoals eerst was voorzien, maar wel al zaterdag. Freyr Alexandersson vindt het toch raar dat hij met zijn troepen een dag eerder tegen RSC Anderlecht moet spelen.

Het staat nu al vast dat KV Kortrijk de Play-Downs speelt en RSC Anderlecht gaat aantreden in de Champions' Play-Off. Op vraag van de rechtenhouders besliste de Pro League daarom om niet alle matchen op hetzelfde moment af te werken.

Anderlecht – Kortrijk is een van de matchen waarmee geschoven is. "Ja, ik was verbaasd toen ik dat vernam. In Denemarken spelen ze zondag om 17 uur allemaal tegelijk de laatste wedstrijd", stelt Alexandersson op de website van Kortrijk.

De trainer van Kortrijk had het liever anders gezien en aangetreden op hetzelfde moment als de andere degradatiekandidaten. Maar hij legt zich nu wel bij de beslissing van de Pro League neer. “Tien jaar geleden zou ik daarover lawaai hebben gemaakt, maar nu stel ik het alleen maar vast,” aldus de coach.”

Anderlecht en Kortrijk kijken elkaar zaterdag vanaf 20u45 recht in de ogen. Wint Kortrijk niet in het Lotto Park, dan eindigt het zeker op de laatste plaats na de reguliere competitie.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.