Augustinsson leefde in angst na aanslag in Brussel: “Het spookt door je hoofd”

Augustinsson leefde in angst na aanslag in Brussel: “Het spookt door je hoofd”

16 maart - 14:44
1

Op 16 oktober werd de interland tussen de Rode Duivels en Zweden na aanslagen in Brussel die gericht waren op Zweedse fans. Anderlecht-speler Ludwig Augustinsson keerde tegenover Het Laatste Nieuws terug op het voorval.

Vrouwlief Miranda en dochter Lilly waren thuis, Augstinsson wilde zo snel mogelijk huiswaarts keren. “Nog steeds geschokt over wat er die avond gebeurd is. Drie voetbalsupporters neergeschoten, waarvan twee het niet overleefd hebben. Landgenoten, mensen die ons kwamen aanmoedigen. Ik voel nog steeds zowel boosheid als droefenis. Van de avond zelf herinner ik me vooral dat ik heel gestresseerd was.”

De Zweed reisde uiteraard niet mee naar Zweden met de rest van de selectie na afloop. “Neen, ik was de enige die in België is gebleven omdat ik bij mijn vrouw en dochter wilde zijn. Midden in de nacht heeft iemand van het veiligheidspersoneel van Anderlecht mij thuis afgezet. Het was een bevreemdend gevoel om door Brussel te rijden. Op de politie na waren alle straten leeg. Die avond heeft toch diepe sporen nagelaten.”

Pas tijdens de rust hoorde de Zweedse spelers wat er effectief aan de hand was. “Iedereen greep naar zijn smartphone op zoek naar informatie. De echte klap kwam toen we beseften hoe ernstig de situatie was, het was meteen duidelijk dat het onmogelijk was om verder te spelen. Als er landgenoten zijn die hun leven laten, dan doet voetbal er echt niet meer toe.

Augustinsson leefde nog een tijdje in angst in Brussel. “Aanvankelijk wel, de eerste weken en maanden zeker. Het spookt toch door je hoofd en als vader en echtgenoot ben je bezorgd voor je gezin. Uiteindelijk word je verplicht om de draad van het leven weer op te pikken.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.