OHL gelooft dat het Play-Downs kan ontlopen: Spelers weten wat ze moeten doen

OHL gelooft dat het Play-Downs kan ontlopen: "Spelers weten wat ze moeten doen"

16 maart - 11:10
1

Eén van de sleutelwedstrijden op de razend spannende slotspeeldag van de Jupiler Pro League wordt Oud-Heverlee Leuven versus KV Mechelen. Bij winst plaatsen de bezoekers zich met zekerheid voor de Champions' Play-Off, maar in Leuven strijdt men nog volop voor het behoud. Het heilige vuur brandt er nog steeds, als we Óscar García mogen geloven.

Momenteel ziet het er behoorlijk benard uit voor OHL. Als nummer dertien is het virtueel veroordeeld tot de Degradatie Play-Offs, al schiet er natuurlijk nog één wedstrijd over om het tij te keren. Dan moet zondag wel een dubbele voorwaarde vervuld geraken: de Leuvenaars moeten zelf winnen van KV Mechelen én bidden dat KVC Westerlo en/of Sporting Charleroi tegen een nederlaag aanloopt. Als enkel die eerste ploeg in dat schuitje zit, zal ook het doelpuntensaldo nog een rol spelen.

Spanning troef dus, maar trainer García probeerde rust uit te stralen op zijn persconferentie. "De spelers kennen de situatie en weten wat ze moeten doen om de Europe Play-Off te halen", heeft de Spanjaard vertrouwen in zijn manschappen. Met al te veel rekenwerk wil hij zich niet bezig houden. "Als we zelf niet winnen, maakt het niet uit wat er in een andere match gebeurt", beseft hij maar al te goed.

García blijft rotsvast geloven in de kwaliteiten van zijn kern. "We hebben ervaren spelers en spelers die het verschil kunnen maken", klinkt het. Eén van die voortrekkers zou Mathieu Maertens moeten zijn, maar over hem had García slecht nieuws. "Maertens heeft vorige week een blessure opgelopen. De vrees is er dat hij niet kan spelen." Zondag valt de beslissing over zijn aantreden.