'Omstreden Henderson mogelijk niet in selectie voor partij tegen België'

'Omstreden Henderson mogelijk niet in selectie voor partij tegen België'

14 maart - 11:44

Jordan Henderson moet serieus vrezen voor zijn plek bij het nationale elftal van Engeland. Dat nieuws brengt The Indepent dinsdagochtend. Bondscoach Gareth Southgate maakt donderdag zijn selectie bekend voor de vriendschappelijke interlands tegen Brazilië en ons land.

Henderson was lang een onbetwiste basisspeler voor het Engelse nationale elftal, maar daar is verandering in gekomen sinds zijn stap naar Saudi-Arabië. Nu moet de winteraanwinst van Ajax serieus vrezen voor zijn plek. De twee voornaamste concurrenten voor de plek van Henderson bij Engeland zijn Kalvin Phillips (West Ham United) en Kobbie Mainoo (Manchester United).

Een voordeel voor Henderson is dat Trent Alexander-Arnold en zijn ploeggenoot Curtis Jones, beiden van Liverpool, geblesseerd zijn. Alexander-Arnold werd door Southgate opnieuw uitgevonden als centrale middenvelder. De EK-selectie mag dit jaar uit 23 spelers bestaan. Op eerdere toernooien mochten landen nog 26 spelers meenemen.

Henderson speelde tot nu toe 81 interlands voor Engeland. Hierin wist de middenvelder drie keer te scoren.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.