Rode Duivels kunnen niet rekenen op De Bruyne: We kunnen geen risico nemen

Rode Duivels kunnen niet rekenen op De Bruyne: "We kunnen geen risico nemen"

14 maart - 11:00 Laatste update: 11:10
10

Bij de Rode Duivels opnieuw geen Kevin De Bruyne voor de interlands tegen Ierland en Engeland. De middenvelder van Manchester City moet door een blessure afhaken voor de oefenpartijen. Een groot gemis voor de Rode Duivels, weet ook Domenico Tedesco.

Door een liesprobleem zal Tedesco het zonder De Bruyne moeten doen. "Woensdag heb ik met de dokter en Kevin gesproken en we hebben beslist dat het risico te groot is", geeft Tedesco aan op zijn persconferentie donderdag.

Voor Tedesco was het niet het juiste moment om opnieuw een beroep te doen op De Bruyne, die de voorbije interlands al aan zich voorbij moest laten gaan. "Het is onze verantwoordelijkheid om rekening te houden met de speler. Als hij niet kan spelen of trainen, is het onze verantwoordelijkheid om hem te beschermen", klinkt het.

De Bruyne blijft dus afwezig en krijgt bij Man City de tijd om te herstellen. Daarvoor denkt Tedesco ook al aan de toekomst en komende zomer. We geven hem dan beter de tijd om goed te herstellen bij City en hem dan klaar te hebben voor het EK. We kunnen nu geen risico nemen, en zeker niet met Kevin", besluit Tedesco nog.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.