De Noorse media blikken vooruit: 'Druk op Deila bij Club, Nusa en Vetlesen terug'

De Noorse media blikken vooruit: 'Druk op Deila bij Club, Nusa en Vetlesen terug'

14 maart - 09:30 Laatste update: 19:00

Club Brugge neemt het donderdagavond in eigen huis op tegen Molde FK. Het team van Ronny Deila moet een achterstand wegwerken in de tweede wedstrijd van de achtste finales van de Conference League. VoetbalPrimeur.be dook in de Noorse media om te bekijken wat de Noren te melden hebben.

Goede uitgangspositie
Net als een week geleden zijn de Noren te spreken over de uitgangspositie. 'Molde won de thuiswedstrijd vorige donderdag met 2-1 en heeft daarmee een goede uitgangspositie voor de returnwedstrijd uit tegen het team van Ronny Deila in de achtste finale van de Conference League', schreef het Noorse NRK.

Druk op Deila
In Noorwegen is de media goed op de hoogte van de wankele positie van Ronny Deila. 'Tegelijkertijd groeit de druk op Deila bij de Belgische topclub. De beker eindigde met een uitschakeling in de halve finale, terwijl ze 18 punten achter staan op de koploper Union Saint-Gilloise met nog één wedstrijd te gaan in de reguliere competitie', noteerde NRK.

Terugkeer Nusa en Vetlesen
De Noorse media constateerden dat Antonio Nusa en Hugo Vetlesen, allebei Noren, inzetbaar zijn tegen Molde FK. 'Antonio Nusa is terug van een dijbeenblessure en maakt deel uit van de selectie van Club Brugge die donderdag de beslissende wedstrijd tegen Molde speelt in de Conference League. Hugo Vetlesen is ook weer beschikbaar na ziek te zijn geweest. De twee Noorse spelers misten de eerste wedstrijd in Molde, waar de gastheren met 2-1 wonnen', aldus NRK.

Onrustige voorbereiding Molde FK
Molde was in Spanje voor de voorbereiding op de wedstrijd tegen Club Brugge. Daar belandde de assistent-trainer Eirik Maeland midden in een schietpartij. 'Een restaurant in het Spaanse Marbella werd maandag beschoten. Verschillende Noorse voetbalteams bevinden zich in het gebied, en een Molde-trainer was heel dicht bij het drama', schreef VG over het incident. Allesbehalve een ideale voorbereiding voor de Noren dus.

Wedstrijddetails
De wedstrijd tussen Club Brugge en Molde begint donderdagavond om 21:00 uur in het Jan Breydelstadion. De winnaar van het tweeluik zal uiteindelijk doorstoten naar de kwartfinale van de Conference League.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.