Boëtius blijft strijdvaardig na kankerdiagnose: Hij zei: 'Ik kom er bovenop'

Boëtius blijft strijdvaardig na kankerdiagnose: "Hij zei: 'Ik kom er bovenop'"

13 maart - 22:46

Karim El Ahmadi is geschrokken van het nieuws omtrent Jean-Paul Boëtius. Bij de clubloze ex-speler van KRC Genk is opnieuw kanker geconstateerd, maar de analist gelooft dat de 'positieve' Boëtius er weer bovenop gaat komen.

El Ahmadi geeft aan dat hij twee weken voor het schokkende nieuws nog samen met Boëtius een rondje heeft hardgelopen. "Toen was er nog niet veel aan de hand en hij liep me aan alle kanten voorbij", aldus de oud-voetballer bij ESPN. "Zo gek is het eigenlijk dat na twee weken blijkt dat hij iets heeft."

Het is voor Boëtius de tweede keer dat hij te maken krijgt met de ziekte. In september 2022 kampte de middenvelder al met teelbalkanker, maar toen werd hij succesvol geopereerd. Nu is de kanker weer teruggekeerd en zal de geboren Rotterdammer chemotherapie ondergaan. "Hij is wel een hele positieve jongen en hij zei gelijk: ik kom hier wel doorheen", vertelt El Ahmadi. "Hij staat er heel sterk in en ik geloof ook wel dat hij erdoorheen komt."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.