'Anderlecht accepteert straf niet en gaat in beroep tegen wedstrijd zonder fans'

'Anderlecht accepteert straf niet en gaat in beroep tegen wedstrijd zonder fans'

13 maart - 15:12
60

RSC Anderlecht gaat in beroep tegen de beslissing omtrent de stilgelegde bekermatch tegen Standard Luik van 7 december. Beide clubs kregen van het Disciplinair Comité van KBVB één wedstijd achter gesloten deuren opgelegd. De straf zou ingaan vanaf de play-offs, maar Anderlecht maakt spoedig stappen bekend dat het stappen zal ondernemen.

Bij Anderlecht hekelen ze vooral de timing van de uitspraak, vlak voor de start van de play-offs. Een wedstrijd achter gesloten deuren betekent voor Anderlecht een netto verlies van minstens 850.000 euro. Zo staat te lezen in Het Laatste Nieuws. Daarnaast werd ook een voorwaardelijke sanctie opgelegd van drie wedstrijden met gesloten sfeervakken, wat bij paars-wit op nog minder begrip kan rekenen.

Anderlecht hoopt dat die straf kan worden uitgesteld tot begin volgend seizoen. In volle titelstrijd willen ze hun twaalfde man absoluut niet missen. Het kan ook zomaar zijn dat de uitspraak van het beroep pas half april bekend wordt gemaakt. Dan zijn de play-offs volop bezig en is het nog maar de vraag wat er dan zal gebeuren. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.