'Bayern zet zich schrap: Barcelona zet verdediger voor 100 miljoen in etalage'

'Bayern zet zich schrap: Barcelona zet verdediger voor 100 miljoen in etalage'

13 maart - 14:50
2

FC Barcelona overweegt Ronald Araújo te verkopen, mits een geïnteresseerde club het juiste bedrag op tafel legt. De Catalanen verlangen volgens de Spaanse tak van ESPN om en nabij de 100 miljoen euro voor de Uruguayaanse verdediger. 

Bayern München toonde in de winterse transferperiode al interesse in de 25-jarige Araújo, die bij Barcelona nog een contract heeft tot medio 2026. De club van trainer Xavi, die zich dinsdagavond plaatste voor de kwartfinale van de Champions League, wees Der Rekordmeister toen af. 

Verwacht wordt dat Bayern zich komende zomer meldt met een nieuw bod. Als de Duitsers bereid zijn om 100 miljoen euro te betalen, dan is Barcelona bereid Araújo van de hand te doen. Ondertussen zou ook ten minste één Premier League-club hem op de korrel hebben. Om welke club het gaat, is niet duidelijk. 

De centrale verdediger is dit seizoen een vaste kracht van Xavi, maar Barcelona is zich er terdege van bewust dat het geld nodig heeft. De financiële situatie is immers nog altijd precair.