Deila schiet met scherp naar bestuur: Vorig jaar al drie keer moeten herbeginnen

Deila schiet met scherp naar bestuur: "Vorig jaar al drie keer moeten herbeginnen"

13 maart - 14:36 Laatste update: 14:51
9

Er staat druk op de ketel voor Club Brugge tegen Molde FK. Een Europese uitschakeling in dit stadium is eigenlijk uit den boze. Zo staat het lot van trainer Ronny Deila nog maar eens volop in de schijnwerpers. Zelf is de Noor er ook niet vies van om eens een steek uit te delen.

Op zijn persconferentie in aanloop naar de terugwedstrijd van de achtste finale met Molde kreeg Deila voor de zoveelste keer vragen over een mogelijk ontslag voorgeschoteld. Wat volgde, was een eerder giftig antwoord. "Als ze willen veranderen, dat ze maar doen", leek zijn eerste reactie richting het bestuur nog enigszins gelaten, volgens De Standaard.

Nadien voegde Deila er echter nog een snedige opmerking aan toe. "Maar dan moet je weer van vooraf aan beginnen. En je bent vorig jaar al drie keer moeten beginnen", klonk het fijntjes. Daarmee doelt Deila op de trainerswissel van vorig seizoen bij Club. Toen zette het bestuur Carl Hoefkens op de keien rond Kerstmis. Opvolger Scott Parker bleek evenwel een volledige mismatch, waardoor Rik De Mil Blauw-Zwart doorheen het seizoenseinde gidste. 

Volgens Deila hoeven al die ingrepen niet langer. Als het van de Noor afhangt, blijft hij gewoon op post. "Ik vind dat ik de juiste man ben", sloot hij het onderwerp af.