Club Brugge is Standard niet: 'Dan zeggen ze tegen Deila: Dat gaan we niet doen'

Club Brugge is Standard niet: 'Dan zeggen ze tegen Deila: "Dat gaan we niet doen"'

13 maart - 13:46
5

Ronny Deila beleeft woelige tijden bij Club Brugge. Eigenlijk is het al sinds zijn aanstelling nooit echt windstil geworden. Wat een contrast met zijn jaar bij Standard Luik, waar iedereen hem op handen droeg. 

God in Luik, maar dat levert niet noodzakelijk een mythische status op in Brugge. Zijn overstap was misschien al een teken aan de wand, want die verliep niet rimpelloos. Sindsdien achtervolgt de heisa Deila. Op het eerste zich leek zijn profiel Blauw-Zwart als gegoten te passen, maar intussen moet hij dagelijks vechten om te overleven. Het Laatste Nieuws voert aan dat de Noor moeilijker zichzelf kan zijn in Brugge.

De krant pakt uit met een boutade om die vaststelling te staven. In de wandelgangen in Sclessin ving een journalist het volgende op. 'Journalist A merkt op dat Deila zichzelf nooit is geweest bij Club Brugge. Journalist B wijst naar een deur. Als hij bij Standard wilde dat die deur groen werd geverfd, was hij een dag later groen. Bij Brugge zeggen ze: "Ronny, gaan we toch niet doen". Dat is het verschil', staat te lezen in HLN.

Een boutade, dat zeker, maar hoe dan ook lijkt het vertrouwen tussen Deila en het bestuur van Club niet helemaal snor te zitten. De resultaten vormen natuurlijk de grootste spelbreker. Mogelijk verschaft Deila zichzelf en zijn ploeg donderdag een opsteker. Kwalificatie voor de kwartfinales van de Conference League is een must, ook al wordt het niet eenvoudig na de 2-1-nederlaag in de heenmatch bij Molde FK.