Sels (Nottingham Forest) krijgt werkpuntje: Hij moet duidelijker ingrijpen

Sels (Nottingham Forest) krijgt werkpuntje: "Hij moet duidelijker ingrijpen"

13 maart - 18:00 Laatste update: 18:06

Brighton and Hove Albion FC wist zondag met 1-0 te winnen van Nottingham Forest, na een owngoal van verdediger Andrew Omobamidele. Toch ging onze landgenoot volgens voormalig Celtic en Nottingham-verdediger Kelvin Wilson niet vrijuit bij het doelpunt. Hij reageert bij Forest Focus op het tegendoelpunt en het ingrijpen van Sels. 

Sels maakte op de laatste dag van de wintermercato de overstap naar Nottingham Forest, nadat coach Nuno Espirito Santo niet tevreden was over de prestaties van doelman Matt Turner, die regelmatig een steekje liet vallen. Zondag leek het er niet op dat Sels nadrukkelijk in de fout ging bij het tegendoelpunt, maar volgens ex-Nottingham-verdediger Kelvin Wilson moest Sels toch beter doen.

"Ik weet niet of er nog mensen zijn die dit voelen, maar elke keer we een stilstaande fase tegenkrijgen bij Nottingham word ik nerveus", aldus Wilson. "Je ziet het aan de spelers ook. Als we hem dan toch wegwerken is de opluchting telkens groot."

Volgens Wilson moet Sels vooral duidelijker zijn in zijn coaching. "Het is zo'n panieksituatie. Ik vind dat de keeper beter moet ingrijpen, meer en duidelijker moet roepen", aldus de Engelsman. "Hij moet meer controle uitstralen en eisen in zijn kleine baklijn."

Sels stond sinds zijn overstap naar de Premier League al zes keer in doel bij Nottingham Forest. Daarin kon de Rode Duivel één keer de nul houden. Het belooft nog een spannend seizoenseinde te worden voor de club. Forest staat momenteel zeventiende met 24 punten, slechts één plek boven de degradatiezone. Luton Town - met Rode Duivels Thomas Kaminski en Sambi Lokonga - zijn voorlopig achttiende met 21 punten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.