PRD geeft woest Cercle Brugge niet gelijk: Hands was onbewust

PRD geeft woest Cercle Brugge niet gelijk: "Hands was onbewust"

11 maart - 20:39
42

Bij Cercle Brugge was men niet te spreken over de beslissing van Lothar D'Hondt afgelopen weekend een rode kaart te geven. De Vereniging eiste een uitleg van het PRD en kreeg die nu ook.

Boris Popovic kreeg in het duel tegen Sporting Charleroi rood nadat hij aan de noodrem trok, maar net daarvoor raakte de bal de hand wel van Charleroi-aanvaller Badji. Volgens Cercle dus geen terechte rode kaart, al spreekt Frank De Bleeckere de Vereniging tegen.

"In die situatie is de rode kaart terecht omdat een doorgebroken speler wordt neergehaald. De VAR bekeek daarop de situatie nog eens en zag ook dat Badji de bal met de hand had geraakt, wat de scheidsrechter niet had gezien", klinkt het op de officiële kanalen.

Daarop bekeek D'Hondt de beelden, maar trok hij de rode kaart niet terug. "De Charleroi-speler zat in een loopbeweging en keek niet naar de bal, waarop D'Hondt oordeelde dat de handsbal niet bewust was en er dus ook niet ingegrepen moest worden. Wij staan ook achter die beslissing", aldus De Bleeckere nog.

Cercle Brugge gaf echter aan dat onlangs een soortgelijke situatie nog een andere beslissing opleverde (de handsbal van Thorgan Hazard tegen Club Brugge, red). "Toen werd er een doelpunt gescoord en dan wordt het wel afgekeurd, bewust of onbewust", besluit De Bleeckere.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.