Juichen voor de buis: Waar Union en Club Brugge te volgen op tv

Juichen voor de buis: Waar Union en Club Brugge te volgen op tv

11 maart - 19:00 Laatste update: 13 maart - 13:12
5

Het Europese toneel kleurt maand na maand minder Belgisch. In februari speelden we KAA Gent al kwijt, nu hangt Union Saint-Gilloise nog met één vinger aan de rand van de afgrond. Ook Club Brugge zal uit een ander vaatje moeten tappen om de kwartfinale van de Conference League te behalen. VoetbalPrimeur.be reikt je de tv-gids van de (mogelijk) laatste kans aan.

Na maanden van alleenheerschappij vond Union vorige donderdag eindelijk haar meerdere. Tegen een uitgekookt Fenerbahçe liep de koploper uit de Jupiler Pro League nog tegen een zware 0-3-eindstand aan. Game over, besefte ook Alexander Blessin achteraf. Op een mirakel rekent men in Sint-Gillis niet meer. De kans is reëel dat Blessin gaat roteren voor de terugpartij in Istanboel. Toch staat er wel degelijk nog wat op het spel. De coëfficiënt, om maar iets te noemen. 

Later op de avond zullen Belgische kaarsen meer baat hebben. Club Brugge moet nog vol aan de bak om Molde FK uit te schakelen. De Noren zouden op papier eigenlijk geen hinderpaal mogen vormen om de kwartfinales te bereiken, maar in haar huidige (zwalpende) vorm bestaan er geen zekerheden voor Blauw-Zwart. Al zeker niet na een 2-1-nederlaag in de heenwedstrijd! Jan Breydel zal zich vol achter de eigen ploeg moeten scharen om de droom van een Europese finale levend te houden.

Tv-gids van de Belgische ploegen:
* Fenerbahçe - Union: normaal gezien op Play 5, maar er is nog geen bevestiging (aftrap om 18u45)
* Club Brugge - Molde: op VRT Canvas vanaf 20u35

Wie de wedstrijden van de Belgische clubs en andere deelnemers niet rechtstreeks kan volgen, kan later op de avond nog terecht op VRT Canvas voor het Europese magazine. Dat start om 23u05.