Mechelen en Cercle bij eerste zes betreuren voor prestaties in Europa

"Mechelen en Cercle bij eerste zes betreuren voor prestaties in Europa"

11 maart - 14:40
17

Wat lang als onmogelijkheid werd gezien, is nog steeds mathematisch mogelijk: geen KRC Genk en KAA Gent in de Champions Play Offs, maar wel Cercle Brugge en KV Mechelen. Volgens voetbalanalist Ludo Vandewalle moet we deze situatie omarmen en genieten van de onvoorspelbaarheid van de Jupiler Pro League.

Twee clubs van de zogenaamde G6 die hun doel niet zouden behalen. “We kunnen dat betreuren met het oog op de prestaties van Belgische clubs in Europa volgend seizoen”, aldus Vandewalle in Het Nieuwsblad. Volgens hem doen onze topclubs het daar doorgaans beter dan clubs die Europees "net komen piepen".

Toch looft hij hierin ook de onvoorspelbaarheid van de Jupiler Pro League en het play-off systeem. “Dát geeft onze spannende competitie net als de introductie van de play-offs ook kleur”, vindt Vandewalle. De voetbalanalist is van mening dat in een perfect competitieformat de play-offs blijven, maar de halvering van de punten wel wordt afgeschaft.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.