Slecht nieuws uit Genk: 'Oyen wacht lange revalidatie van minsten acht maanden'

Slecht nieuws uit Genk: 'Oyen wacht lange revalidatie van minsten acht maanden'

11 maart - 10:22
37

KRC Genk won zondag met 1-0 van Standard op speeldag 29 van de Jupiler Pro League. Toch zal er niet uitbundig gevierd worden bij de Limburgers. Maandag maakte de club bekend dat Luca Oyen zijn kruisband scheurde en een lange revalidatie van minstens acht maanden wacht. 

Na een half uur voetballen ging Luca Oyen plots naar de grond, kermend van de pijn. De winger verdraaide bij een controle zijn rechterknie en moest van het veld gedragen worden. Maandag maakte de club bekend waarvoor het vreesde. 

De voorste kruisband van de rechterknie van Oyen is afgescheurd. Eerder liep hij in 2022 exact dezelfde blessure op, al ware het aan zijn linkerknie toen. Er wacht Oyen een lange revalidatie van minstens acht maanden. 

KRC Genk wil zijn jeugdproduct een hart onder de riem steken. "De moeilijke periode die volgt, moet hij niet alleen door. De hele Genkse familie staat naast hem tijdens zijn revalidatie. Echte Genkies vechten altijd terug. Forza Luca!", klinkt het op de clubwebsite. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.