Schrik in Duitsland: scheidsrechter redt leven speler tijdens Bayern - Mainz

Schrik in Duitsland: scheidsrechter redt leven speler tijdens Bayern - Mainz

11 maart - 08:40
8

In Duitsland gaat Patrick Ittrich voorlopig als held door het leven. De scheidsrechter redde in de eerste helft van Bayern München - FSV Mainz het leven van middenvelder Josuha Guilavogui.

In de 33ste minuut bleef Guilavogui na een botsing met ploeggenoot Anthony Caci roerloos op het gras liggen. Ittrich herkende meteen de ernst van de situatie, rende erop af, legde Guilavogui in een stabiele zijligging en trok diens ingeslikte tong uit de keel. Door het adequate handelen van de Duitse scheidsrechter kan de Fransman het navertellen.

"Als iemand daar zo ligt, dan moet je snel handelen", vertelt Ittrich, die na het incident een dikke knuffel kreeg van Mainz-speler Nadiem Amiri. "Ik heb veel van dit soort situaties meegemaakt. De tong zat achterin en als die uit de keel is, kun je weer ademen en ben je er weer."

De 45-jarige Ittrich is in het dagelijks leven politieagent. Na de wedstrijd, die met 8-1 werd gewonnen door Bayern München, deed hij een oproep. "Iedereen zou dit moeten kunnen. Dit soort situaties kunnen zich op iedere plek, op elk moment voordoen."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.