Verbruggen (ex-Anderlecht) wil niet aan EK denken, maar: Spookt door je hoofd

Verbruggen (ex-Anderlecht) wil niet aan EK denken, maar: "Spookt door je hoofd"

9 maart - 21:10
1

Bart Verbruggen probeert nog niet te veel aan het aanstaande EK in Duitsland te denken. De 21-jarige doelman van Brighton & Hove Albion, die in het verleden nog uitkwam voor RSC Anderlecht, stond de laatste vier interlands onder de lat bij Oranje. Bondscoach Ronald Koeman verkoos hem toen onder meer boven Mark Flekken en Justin Bijlow.

"Ik ben echt superblij dat ik al vier wedstrijden in het Nederlands elftal heb mogen spelen", begint Verbruggen in een interview met Viaplay. "Maar ik ben altijd ambitieus en wil meer en meer, daar werken we hard voor." Tijdens laatste vier interlands stond Verbruggen onder de lat bij Oranje. Koeman gaf destijds aan dat hij in de doelman van Brighton zijn eerste keeper zag.

"Ik probeer er niet al te veel aan te denken", doelt Verbruggen op een eventuele basisplaats op het EK. "Het enige wat ik kan doen, is mezelf zo goed mogelijk voorbereiden. Ik moet in een zo goed mogelijke vorm aankomen op het EK." Bij Brighton concurreert de Nederlander met Jason Steele. De 33-jarige Engelsman keepte de laatste drie wedstrijden bij de Premier League-club. Verbruggen moet zich dus weer in de basis zien te knokken bij Roberto De Zerbi.

"Tuurlijk spookt het (een basisplaats op het EK, red.) wel eens door je hoofd. Het is ook niet niks, een EK. Ik heb het er hier (bij Brighton, red.) wel eens met wat gasten over. Maar ik focus me vooral op de komende wedstrijden bij Brighton", besluit Verbruggen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.