Manchester United verslaat Everton en Onana via belangrijke Garnacho

Manchester United verslaat Everton en Onana via belangrijke Garnacho

9 maart - 15:32 Laatste update: 15:45
1

Manchester United heeft zich hersteld van de nederlaag in de stadsderby tegen Manchester City. De ploeg van Erik ten Hag won thuis met 2-0 van Everton en blijft in leven in de strijd om de Europese tickets in de Premier League. Bij Everton speelde Rode Duivel Amadou Onana de gehele match. 

Manchester United kwam wat aarzelend uit de startblokken, maar werd al snel in het zadel geholpen. Na twaalf minuten ging de bal op de stip na een overtreding van James Tarkowski op Alejandro Garnacho. Bruno Fernandes wist met dat buitenkansje wel raad. Daarna nam Everton brutaal het initiatief op Old Trafford en deelde het een paar speldenprikjes uit. De beste kans was evenwel voor Fernandes, die zijn piekfijne vrije trap fraai gekeerd zag worden door Jordan Pickford.

Een tweede strafschop na 36 minuten verschafte United meer lucht. Weer werd Garnacho gevloerd na een dribbel en ditmaal legde Marcus Rashford succesvol aan vanaf elf meter: 2-0. In de tweede helft slaagden The Toffees er niet in om het nog spannend te laten worden. Garnacho verzuimde de 3-0 binnen te schieten op aangeven van Fernandes, terwijl Pickford een inzet van de Portugese spelmaker keerde.

Ten Hag bracht in de slotfase nog Sofyan Amrabat (ex-Club Brugge) en Antony binnen de lijnen, maar de stand bleef verder ongewijzigd. United staat nu zesde met 47 punten. Nummer vijf Tottenham Hotspur heeft drie punten meer en nog twee duels tegoed. Nummer vier Aston Villa heeft acht punten meer dan The Mancunians en speelde één duel minder.