Wellenreuther (ex-RSCA) 'bloed geproefd' bij Feyenoord: 'In de zomer beslis ik'

Wellenreuther (ex-RSCA) 'bloed geproefd' bij Feyenoord: 'In de zomer beslis ik'

9 maart - 14:19 Laatste update: 14:45

Timon Wellenreuther, de voormalige doelman van RSC Anderlecht, is niet van plan om zich na de terugkeer van Justin Bijlow weer zomaar te schikken in een rol als tweede keeper bij Feyenoord. De 28-jarige doelman heeft naar eigen zeggen 'bloed geproefd' en sluit een transfer niet uit.

Wellenreuther maakt indruk als vervanger van Bijlow, die niet voor het eerst langere tijd is uitgeschakeld. De oud-keeper van Willem II en Anderlecht weet ook dat er steeds meer stemmen opgaan om hem te laten staan. "Vorig seizoen werd ik echt gesteund door de fans, maar nu is dat nog meer het geval", zegt hij in gesprek met Transfermarkt.de. "Ik ben er trots op dat ik zo’n reputatie heb."

Wellenreuther benadrukt dat zijn relatie met Bijlow uitstekend is. "We zijn heel collegiaal, bijna vrienden. We spreken open met elkaar en hebben wederzijds respect." Nu hij onder de lat staat, wil hij echter de eerste keus blijven van trainer Arne Slot. "Ik denk van wedstrijd tot wedstrijd en wil presteren. Als ik niet speel, kijk ik vooruit en probeer ik hard genoeg te trainen om weer in het doel te komen."

Volgens Wellenreuther kan hij nog beter dan hij nu laat zien. "Ik heb mijn hoogtepunt nog niet bereikt." Hoe zijn toekomst er bij Feyenoord uitziet, weet hij niet. Zijn contract loopt tot medio 2025, maar Feyenoord zou graag in gesprek willen. Hij heeft wel een duidelijke boodschap voor de Rotterdammers. Wellenreuther stelt 'bloed geproefd' te hebben en wil nummer één blijven. "Ik heb geen zin om mezelf steeds achteraan te zetten.”

“Als doelman wil je spelen en op de bank zit je niet graag. Ik kijk nu tot de zomer hoe het gaat, dan valt er een beslissing", kondigt Wellenreuther aan, waarmee hij een transfer niet uitsluit. Volgens Transfermarkt beschikt hij over een transferclausule, die onder zijn marktwaarde van drie miljoen euro ligt. Er zou voorzichtige interesse zijn vanuit de Bundesliga, Ligue 1 en Serie A.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.