Degryse en Ceulemans over Club Brugge: ‘Deila ook volgend seizoen?’

Degryse en Ceulemans over Club Brugge: ‘Deila ook volgend seizoen?’

9 maart - 11:59
25

Club Brugge verkeert in een moeilijke periode. De overwinning op KRC Genk werd in Europa opnieuw weggeveegd door een nederlaag tegen Molde. De druk op coach Ronny Deila neemt toe na een reeks teleurstellende resultaten. Marc Degryse en Jan Ceulemans analyseren.

Degryse erkent alvast dat het seizoen voor Club Brugge bijna niet meer te redden is, tenzij ze de finale van de Conference League halen. Hij benadrukt verder dat de mannen van Deila vooral consistentie missen in zowel resultaten als prestaties. ‘Ik geloof niet dat Club plots van zwart naar wit kan gaan’, aldus Degryse in Het Laatste Nieuws.

Ceulemans voegt eraan toe dat de recente tegenvallende resultaten onvermijdelijk tot vragen leiden over Deila's positie als coach. ‘Normaal dat er vragen komen rond de positie van de trainer. En blijven komen. De supporters beginnen te morren’, merkt Ceulemans op. Hij wijst op de groeiende ontevredenheid onder de supporters en de kritische pers, die de druk op Deila alleen maar verder opvoert. 

Degryse concludeert dat Deila - hoe je het draait of keert - de eindverantwoordelijke is voor de situatie en dat het verlies tegen Molde hard aankwam. ‘Er zijn toch maar weinig scenario's waarin Deila volgend seizoen trainer is van Club’, besluit Degryse.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.