Oostende leeft nog nog, uitstel van betaling bij de licentiecommissie

Oostende leeft nog nog, uitstel van betaling bij de licentiecommissie

8 maart - 18:54

KV Oostende moest vrijdag voor de Licentiecommissie van de Belgische Voetbalbond verschijnen. De Kustploeg kreeg (voorlopig) goed nieuws te horen. Het kreeg uitstelling van betaling, maar mogelijk aftrek van punten blijft wel nog altijd een mogelijkheid.

Vorig seizoen kreeg KV Oostende een licentie onder voorwaarden. Om de zoveel tijd moet de Kustploeg bewijzen dat het zich aan de voorwaarden houdt. "Eén van de vereisten is het betalen van schulden aan RSZ, bedrijfsvoorheffing en de voetbalbond. Omdat we niet alle zaken betaalden, kregen we in december daarom al de aanvankelijke puntenaftrek van negen punten opgelegd, later teruggebracht tot zes", stelt voorlopig bewindvoerder Werner Van Oosterwyck op de website van KVO.

Bepaalde schulden heeft KV Oostende nog altijd niet kunnen inlossen. Volgens Van Oosterwyck gaat het "om een aanzienlijk bedrag", maar dat kan enkel worden betaald als er een overnemer is. "We zitten echter in een vergevorderd stadium met enkele potentiële partijen en dat konden we ook aantonen bij de Licentiecommissie. Daarom kregen we ook uitstel van betaling tot en met 18 maart", stelt de voorlopige bewindvoerder.

Voor Oostende begint nu een race tegen de klok. "Tegen dan moeten we dus kunnen bewijzen dat het geld betaald is. Indien niet, behoort een nieuwe puntenaftrek inderdaad tot de mogelijkheden", vertelt Van Oosterwyck.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.