Bellingham ziet beroep afgewezen worden en krijgt schorsing na tirade

Bellingham ziet beroep afgewezen worden en krijgt schorsing na tirade

8 maart - 11:45

Jude Bellingham moet definitief de volgende twee wedstrijden van Real Madrid aan zich voorbij laten gaan. De Engelse middenvelder kreeg na het laatste fluitsignaal tegen Valencia (2-2) een rode kaart wegens zijn uitlatingen richting de scheidsrechter. Zijn club ging in beroep, maar die is afgewezen.

Onder meer MARCA schrijft dat de beroepscommissie in Spanje het beroep van Real Madrid heeft verworpen. Dit betekent dat de originele schorsing van Bellingham blijft staan en dus moet de sterspeler twee wedstrijden vanaf de tribune toekijken. Hierdoor mist Bellingham de wedstrijden tegen Celta de Vigo en Osasuna.

Bellingham kreeg na afloop van het 2-2 gelijkspel tegen Valencia een rode kaart van scheidsrechter Gil Manzano. Real Madrid dacht diep in de blessuretijd op voorsprong te komen, maar de leidsman floot voordat de bal over de lijn ging. Manzano weigerde het doelpunt toe te kennen en dit leidde tot grote onvrede bij iedereen van Real Madrid. 

'It's a f*cking goal!', riep de Engels international volgens Manzano naar hem. De scheidsrechter besloot hierop een directe rode kaart te trekken en de Spaanse tuchtcommissie heeft besloten om Bellingham voor twee wedstrijden te schorsen. Real Madrid is tevergeefs in beroep gegaan tegen deze sanctie. De beslissing staat vast en is gebaseerd op artikel 124 van het Spaanse tuchtorgaan. Dit heeft betrekking tot een minachtende houding ten opzichte van scheidsrechters. Bekijk hieronder de beelden van het moment.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.