Brighton-fans slachtoffer van Romeinse bekogeling: Engelsen eisen actie van UEFA

Brighton-fans slachtoffer van Romeinse bekogeling: Engelsen eisen actie van UEFA

8 maart - 07:20
2

Supporters van Brighton zijn donderdagavond tijdens het duel met AS Roma bekogeld met voorwerpen. Dat heeft de Engelse club gedurende de wedstrijd gemeld via X, voorheen Twitter. 

'We zijn ons ervan bewust dat er flesjes, muntjes en aanstekers door fans van de thuisclub naar het uitvak zijn gegooid', luidt het Brighton-statement. The Seagulls, waar van de Nederlanders alleen Jean Paul van Hecke een basisplaats had, laat het er niet zomaar bij laten zitten. 'We zijn naar de UEFA en de Italiaanse politie gestapt. We eisen dat er onmiddelijk actie wordt ondernomen.'

Ook in aanloop naar Roma - Brighton was het al zeer onrustig. Enkele uren voor de aftrap in het Stadio Olimpico kwamen er berichten naar buiten over twee neergestoken Engelse supporters. Zij zijn, volgens diverse Engelse media, met niet-levensbedreigende steekwonden afgevoerd naar het ziekenhuis. Brighton verloor het duel met Roma overigens met 4-0, waardoor het over en uit lijkt in Europa voor de formatie van Roberto De Zerbi.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.