Marca: Er is geen bewijs dat Bellingham Greenwood uitmaakte voor 'verkrachter'

Marca: Er is geen bewijs dat Bellingham Greenwood uitmaakte voor 'verkrachter'

7 maart - 20:43

De zaak tegen Jude Bellinghaam over zijn gescheld jegens Mason Greenwon, wordt geseponeerd. Dat heeft de Spaanse krant Marca donderdagmiddag gemeld. 

Real Madrid-ster Bellingham zou zijn Engelse landgenoot, tevens speler van Getafe, 'verkrachter' hebben genoemd. Er werd vervolgens een liplezer aangesteld, maar deze kon uit het beeldmateriaal niet concluderen of Bellingham 'rapist' of 'rubbish' geroepen had. 

Op de beelden is te zien hoe Bellingham een scheldwoord roept na een tackle op Greenwood. De video ging vervolgens viraal. Op basis daarvan vroeg Getafe ook aan arbiter Burgos Bengoetxea om het scheldwoord op te nemen in zijn verslag. Ook de aanwezige 'match delegate' van de Spaanse competitie werd gevraagd het moment onder de loep te nemen. 

Bellingham hoeft nu dus niet meer te vrezen voor een sanctie. Geschorst voor de komende twee wedstrijden van Real is hij overigens wel. Dat alles heeft te maken met afgelopen weekend, toen hij boos werd op scheidsrechter Gil Manzano. Hij had afgeloten voordat Bellingham dacht de 2-3 tegen de touwen te koppen tegen Valencia, iets wat hij niet kon waarderen.