Union maalt niet om drukke schema: Niets leuker dan matchen spelen

Union maalt niet om drukke schema: "Niets leuker dan matchen spelen"

7 maart - 11:45
6

Union Saint-Gilloise wil ten koste van Fenerbahçe naar de kwartfinales van de Conference League. Nochtans zou het in deze moordende tijden wel eens deugd doen om een competitie te laten schieten, niet? Anthony Moris ziet dat helemaal anders. 

Je zou haast achterover vallen bij de cijfers. Tegen Fenerbahçe staat Union al voor haar 44e wedstrijd van het lopende seizoen. En dan moeten de Play-Offs en de bekerfinale tegen Royal Antwerp FC nog komen! Vroeg of laat moet die overvolle kalender toch voor een knak zorgen, zou je denken. Niet zo, verzekert Moris. "Vermoeidheid is geen factor", stelt de doelman kordaat bij Sporza.

"Ik vind het altijd grappig als men dat zegt, want als speler is er niets leuker dan matchen spelen. In een periode als deze train je nog nauwelijks, het is gewoon twee wedstrijden per week spelen", legt Moris uit. Bovendien zit Union nu eenmaal in een positieve spiraal. Verliezen doen de Brusselaars nauwelijks, waardoor de mentale weerstand groot blijft.

Daarnaast pakt Alexander Blessin het slim aan. "De trainer heeft voor een slimme rotatie gekozen, zodat we elke match een competitieve en frisse ploeg hebben", beseft Moris. Het beste bewijs van die aanpak volgt misschien wel uit deze statistiek: tot dusver haalde Union 24 op 24 in de weekends naar haar Europese wedstrijden. Hoezo, vermoeidheid?