Origi komt boven water bij Nottingham: Twijfels bij de fans zijn eindelijk weg

Origi komt boven water bij Nottingham: "Twijfels bij de fans zijn eindelijk weg"

7 maart - 10:19

Nottingham Forest moet nog steeds knokken tegen de degradatie in de Premier League en kan daarbij elke strijdkracht gebruiken. Ook Divock Origi dus, die lange tijd een bijrolletje vertolkte op City Ground, maar de laatste weken vaker en vaker aan spelen toekomt. De lokale pers ziet inderdaad een stijgende lijn in zijn prestaties.

Om de situatie rond Origi beter in te schatten, nam Het Belang van Limburg contact op met twee journalistes die Nottingham op de voet volgen. "Toen hij vorige maand zijn eerste doelpunt voor de club maakte, tegen Bristol City in de FA Cup, werd gehoopt dat hij zou doorzetten, maar hij heeft nog steeds geen grote impact", klinkt het eerst nog behoorlijk negatief.

Onder meer afgelopen weekend tegen Liverpool FC, een duel dat Nottingham in minuut 99 nog verloor, bewees Origi wel zijn waarde. "Divock begint te laten zien wat hij allemaal in zijn mars heeft en lijkt meer op de speler die Forest hoopte te krijgen toen ze hem tekenden", aldus journaliste Sarah Clapson. Haar collega Amie Wilson treedt haar bij. "Tot een paar weken geleden waren er heel wat twijfels over hem bij de fans, maar die zijn nu eindelijk weg. Ze staan open om hem een nieuwe kans te geven, want een spits heeft vertrouwen nodig."

De lage positie in de stand doet Origi natuurlijk geen deugd. Daarnaast blijft zijn toekomst onzeker. Momenteel komt hij op huurbasis over van AC Milan. In principe zou Nottingham hem definitief kunnen overnemen, maar dat ziet Wilson (voorlopig) niet gebeuren. "Hoe dan ook, ik denk dat Origi nog wat werk heeft als hij een permanente overstap naar Forest wil verdienen", geeft zij onze landgenoot een missie mee.