Turkse Media over Union SG: ''Team dat in de Conference League kan verrassen''

Turkse Media over Union SG: ''Team dat in de Conference League kan verrassen''

7 maart - 10:00 Laatste update: 10:25
2

Union SG ontvangt Fenerbahçe in de Conference League. VoetbalPrimeur.be dook in de Turkse media om te zien wat er wordt geschreven over de wedstrijd tussen Union en de Turkse topclub.

De opmars van Union
De Turkse media spraken met Serdal Güvenç, momenteel coach van STVV onder 21. De Turks-Belgische coach gaf inzicht in wat Fenerbahçe van Union kan verwachten. "Ze begonnen aan een opmars nadat ze in 2018 werden overgenomen door Tony Bloom, de eigenaar van Brighton. In 2020 promoveerden ze na 48 jaar weer naar de Belgische Jupiler Pro League. De afgelopen twee seizoenen verloren ze het kampioenschap aan het eind. Elk seizoen verkopen ze spelers voor aanzienlijke transfersommen," vertelde Güvenç aan het Turkse Sabah.

Succesvol systeem
Güvenç benadrukte dat het team al langere tijd een bepaald systeem volgt: "Hoewel de coaches veranderen, is er een vast systeem binnen de club. Ze kopen en verkopen volgens dat systeem. Ze spelen al jaren met een 3-5-2 formatie. Dankzij hun kwaliteiten staan ze momenteel 8 punten voor in de competitie. Ze zijn stap voor stap op weg naar het kampioenschap. Union is een team dat in de Conference League kan verrassen", zei Güvenç.

Sleutelspelers
Güvenç lichtte ook enkele spelers van Union uit: "Hun spits, de 1.97 meter lange Zweed Gustaf Nilsson, wordt geflankeerd door Mohamed Amoura, een kleinere maar snelle speler. Op het middenveld kan Cameron Puertas echt een verschil maken...", aldus Güvenç. Het Turkse Fotomac sloot daarbij aan. 'De meest opvallende spelers van het Belgische team dit seizoen zijn de Spaanse middenvelder Cameron Puertas en de Algerijnse spits Mohamed Amoura... Puertas scoorde 8 doelpunten in 41 wedstrijden en gaf 19 assists. Amoura scoorde 22 doelpunten in 36 wedstrijden en maakte ook 6 assists. Daarnaast is Gustaf Nilsson een andere speler waarop de geel-blauwen moeten letten', aldus Fotomac.

Onderlinge balansen Belgische clubs
In de Turkse media werd ook gekeken naar de onderlinge balans met Belgische clubs. 'Fenerbahçe speelde in de geschiedenis 8 keer tegen Belgische teams, 6 keer tegen Anderlecht en 2 keer tegen Royal Antwerp. Fenerbahçe behaalde in deze wedstrijden 4 overwinningen en 3 gelijke spelen, en verliet het veld slechts 1 keer als verliezer. Union Saint-Gilloise speelt voor het eerst tegen een Turks team', schreef Fotomac.

Koploper in Jupiler Pro League
Turkse media doken flink in de statistieken. 'Union Saint-Gilloise staat dit seizoen na 28 wedstrijden met 21 overwinningen, 5 gelijke spelen en 2 nederlagen, 11 punten voor op hun dichtstbijzijnde rivaal Anderlecht met 58 punten op de eerste plaats. Met nog 2 weken te gaan tot het einde van het reguliere seizoen, heeft Saint-Gilloise de leiding veiliggesteld en zal met een voordeel deelnemen aan de Kampioenschapsronde waar de top 6 teams aan deelnemen', aldus Fotomac.

Batshuayi
De kans dat Rode Duivel Batshuayi start is groot. 'Michy Batshuayi is dit seizoen de topscorer van Fenerbahçe in de UEFA Europa Conference League met 5 doelpunten. De Bosniër Edin Dzeko, de topscorer van het team in alle competities (22), droeg met 4 doelpunten bij aan dit toernooi, net als de Serviër Dusan Tadic en de nationale speler İrfan Can Kahveci, die ook elk 4 doelpunten maakten. Er wordt verwacht dat Michy, de topscorer, zal starten', pende het Turkse Fotomac.

Wedstrijddetails
De wedstrijd vindt plaats op donderdag 7 maart in het stadion van RSC Anderlecht.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.