Genk krijgt onuitgegeven Standard-defensie tegenover zich: 'Tot vijf man out'

Genk krijgt onuitgegeven Standard-defensie tegenover zich: 'Tot vijf man out'

7 maart - 09:44
4

Na de bruuske 0-3-nederlaag tegen Club Brugge hangt deelname aan de Champions' Play-Off aan een zijden draadje voor KRC Genk. Niettemin houden de Limburgers hun lot in eigen handen: met twee overwinningen zijn ze er in principe bij en zelfs één driepunter kan een wereld van verschil maken. Zetten ze zondag tegen Standard Luik een eerste stap? Achteraan zal de tegenstander alvast te pakken zijn.

Het Belang van Limburg schetst een flinke meevaller voor Genk. In de achterhoede beschikt Standard namelijk over fikse personeelsproblemen. Met Marlon Fossey, Zinho Vanheusden en Nathan Ngoy moeten drie vaste verdedigers alvast een kruis maken over de ontmoeting in Genk. Ook achter de namen van rechtsachter Gilles Dewaele en linksachter Souleyman Doumbia staat nog een vraagteken. Bope Bokadi zal in ieder geval niet te hulp schieten, want sinds de winterstop staat hij op non-actief.

Als klap op de vuurpijl viel ook Aiden O'Neill, de buffer voor de verdediging die de laatste weken uitstekend op dreef was, deze week uit. Hij zou een maand in de lappenmand liggen. Zo houdt Leko in zijn huidige A-kern nog één verdediger met ervaring over in de persoon van Konstantinos Laifis. Jongelingen als Noah Dodeign (21), Ibe Hautekiet (21), Lucas Noubi (19) en winteraanwinst Jonathan Panzo moeten mogelijk de meubelen komen redden.