Zus van Onana over haatberichten en racisme: “We hebben een mental coach”

Zus van Onana over haatberichten en racisme: “We hebben een mental coach”

6 maart - 13:13
1

Haatberichten zijn helaas een dagelijkse realiteit geworden voor onze voetballers. Amadou Onana, Rode Duivel en middenvelder bij Everton, heeft van kinds af aan kritiek en zelfs racistische opmerkingen moeten doorstaan, zelfs tijdens zijn jeugdwedstrijden. 

Zijn zus Melissa Onana getuigt over de haat in Het Laatste Nieuws. Anonieme accounts op platforms zoals Twitter en Instagram maken het gemakkelijk voor mensen om bedreigingen en beledigingen te uiten zonder enige consequentie voor hun daden.

“Ik vind die platforms te laks”, klinkt het bij de zus van Onana. “Naaktfoto's worden vrijwel meteen gespot en verwijderd, maar haatzaaiende taal geraakt door de filter.” Om met de negativiteit om te gaan, hebben ze een mental coach ingeschakeld om Onana te ondersteunen. 

“Amadou heeft één keer publiek gereageerd op zo'n verhaal. Met het idee: 'Als je iets ziet, vertél erover.' Door te tonen aan de buitenwereld welke haat hij soms ontvangt, zorgt hij voor bewustwording”, getuigt de zus van Onana. “En wie weet, draagt hij zijn steentje bij zodat anderen het nooit moeten meemaken.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.