Vandereycken met opvallend advies Rode Duivels: “Trio geeft het meeste zekerheid”

Vandereycken met opvallend advies Rode Duivels: “Trio geeft het meeste zekerheid”

5 maart - 21:32 Laatste update: 21:32
20

René Vandereycken, de voormalige bondscoach van De Rode Duivels, komt met opvallend advies voor bondscoach Domenico Tedesco. Vandereycken is van mening dat Toby Alderweireld, Axel Witsel en Jan Vertonghen het centrum van de verdediging van De Rode Duivels moeten worden voor het EK 2024 in Duitsland.

Vandereycken geeft aan dat hij goed heeft nagedacht voor De Rode Duivels op het EK 2024 in Duitsland. “Dan kom ik uit op een driemansdefensie met Toby Alderweireld, Axel Witsel en Jan Vertonghen. Dat trio geeft mij het meeste zekerheid”, citeert Het Belang van Limburg Vandereycken.

Vandereycken geeft aan dat hij begrip heeft voor de verjonging die Tedesco heeft toegebracht bij De Rode Duivels. Toch is Vandereycken niet te spreken over de huidige defensie van De Rode Duivels. “Wat we tot hiertoe van onze defensie zagen, niet tegen toplanden nota bene, geeft me niet genoeg vertrouwen”, geeft Vandereycken aan.

Vandereycken geeft aan dat Witsel iedere week sterk presteert bij Atlético Madrid en Alderweireld de Gouden Schoen winnaar is. Ze hebben alle drie tonnen ervaring op het allerhoogste niveau. Dat geeft toch zekerheid”, aldus Vandereycken.

Vandereycken geeft aan wat andere voordelen zijn van een centraal trio met Alderweireld, Witsel en Vertonghen. “Ik zie de lange bal van Alderweireld op Lukaku of Doku al vertrekken. Vertonghen heeft dat ook in zich. Witsel heeft dan weer het uitvoetballen op de korte ruimte onder de knie. Hij kan ook inschuiven op het middenveld. Hij ziet de ruimtes. Interessante pluspunten”, besluit Vandereycken.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.