Opluchting bij KV Kortrijk na driepunter: We staan opnieuw onder de mensen

Opluchting bij KV Kortrijk na driepunter: "We staan opnieuw onder de mensen"

5 maart - 11:16
1

Zondag slaagde KV Kortrijk erin om de drie punten thuis te houden tegen RWDM. KVK is nog steeds de hekkensluiter met 21 punten, evenveel als KAS Eupen, maar ziet de achterstand op RWDM verkleinen tot twee punten. De strijd om het behoud is nog niet voorbij. Dion De Neve reageert enigszins opgelucht. 

Iedereen besefte het belang van de wedstrijd afgelopen zondag. Dat besefte ook Dion De Neve. "Deze overwinning doet deugd, we staan opnieuw onder de mensen", klinkt De Neve in Het Nieuwsblad. "We staan opnieuw op twee punten van RWDM en staan op gelijke hoogte met Eupen. OH Leuven telt nog vijf punten meer, maar dat komt ook wel goed."

Volgens De Neve moet KV Kortrijk zich vooral focussen op de inhaalrace van RWDM. "Kunnen we de Brusselaars passeren, dan mogen we dromen van meer", stelt hij. 

Volgende zaterdag staat het duel met landskampioen Royal Antwerp FC op het programma. De bezoekers kunnen zich in het Guldensporenstadion verzekeren van een ticket voor de Champions' Play-offs. Toch heeft De Neve vertrouwen. "Een groot voordeel is dat we thuis spelen en dat we ons veld gewoon zijn. We zullen gretig gebruikmaken van onze lange ballen", klinkt het. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.