Ex-Barça-talent Fuentes matchwinnaar, maar nu weken buiten strijd bij KV Oostende

Ex-Barça-talent Fuentes matchwinnaar, maar nu weken buiten strijd bij KV Oostende

5 maart - 10:46 Laatste update: 10:47

Juanda Fuentes was zondagavond dé matchwinnaar bij KV Oostende. De kustploeg ging op bezoek bij SK Beveren en moest een uur lang de wet van de sterkste ondergaan, met een 2-0 achterstand als gevolg. Invaller Fuentes bracht na het uur KVO echter eigenhandig terug op gelijke hoogte met twee treffers. Jammer genoeg zou de kustploeg het voormalig talent van FC Barcelona in extremis nog zien uitvallen met een blessure. Fuentes is om en bij de vier weken buiten strijd. 

Fuentes begon aanvankelijk op de bank tegen SK Beveren, maar mocht op het uur invallen van coach Jamath Shoffner. De 20-jarige Colombiaan had slechts acht minuten nodig om zijn eerste doelpunt van de avond te trappen. Vijf minuten later was het opnieuw raak voor Fuentes. Een schitterende gelijkmaker van de winger die afgelopen zomer overkwam van het grote FC Barcelona. Uiteindelijk werd het nog 2-3 voor KVO via Mohamed Berte. 

Fuentes zou echter in de slotminuten opnieuw naar de kant gaan en had daarbij heel wat ondersteuning nodig. De matchwinnaar blesseerde zich na een contact met Beveren-verdediger Bryan Goncalves, die achteraf bekeken aan een rode kaart ontsnapte. 

Het verdict bij KV Oostende is dat de schade al bij al nog meevalt. Er zou geen sprake zijn van een breuk, maar een ligament in de enkel is wel geraakt, zo meldt KVO zelf. Fuentes is wellicht vier weken buiten strijd. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.