Gent-aanwinst hoopt nog op stap hogerop: Premier League is een droom

Gent-aanwinst hoopt nog op stap hogerop: "Premier League is een droom"

6 maart - 16:35
5

KAA Gent haalde afgelopen winter flink wat nieuwelingen in huis en trok onder meer Daniel Schmidt aan. De Japanse doelman is inmiddels al 32 jaar oud, maar blijft dromen van een stap hogerop.

Schmidt zette zijn handtekening onder een contract tot medio 2027 bij Gent. Wanneer zijn contract afloopt, zal hij 35 jaar oud zijn. Toch blijft hij hopen op een toptransfer. "Ik zal er dan nog niet te oud voor zijn. Kasper Schmeichel, nu bij Anderlecht, speelde op die leeftijd nog in de Premier League", geeft hij aan bij WigWam.

Al beseft Schmidt ook dat dat moeilijk zal worden. "Maar ik wil realistisch zijn", gaat hij verder. "In de Premier League spelen is voor de meeste Japanners een droom, voor mij ook. We zullen zien of dat nog haalbaar is. Voorlopig vind ik het al geweldig dat ik bij deze club mijn loopbaan een nieuwe boost mag geven", besluit hij.

De 32-jarige Schmidt speelde tot dusver negen partijen voor Gent. Daarin slikte hij achttien tegendoelpunten en hield hij één keer de nul.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.