Burnley stap dichter bij degradatie, verlies in eigen huis tegen AFC Bournemouth

3 maart - 16:53

De kans dat Burnley FC zich dit seizoen gaat handhaven in de Premier League is zondag weer een pak kleiner geworden. Vincent Kompany ging met zijn ploeg immers met 0-2 onderuit tegen AFC Bournemouth.

Net zoals Burnley kon Bournemouth in de strijd tegen de degradatie de drie punten goed gebruiken. Na amper 13 minuten spelen kwamen de bezoekers al op voorsprong. Justin Kluivert opende de score.

Daarna ging Burnley tevergeefs op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er niet. In de 88e minuut bracht Antoine Semenyo de bezoekers in veilige haven door de eindstand op het scorebord te zetten.

In de stand staat Burnley na 27 speeldagen op de voorlaatste plaats met 13 punten. Kompany en co houden enkel Sheffield United achter zich. De laatste in de stand telt evenveel punten als Burnley, maar speelde ook een match minder.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.