Bizarre ontknoping zorgt voor Liverpool-winst, Spurs draait wedstrijd volledig om

2 maart - 18:17
3

Liverpool mag Darwin Núñez enorm bedanken. De Uruguayaanse spits zorgde in de allerlaatste seconde voor de overwinning tegen Nottingham Forest. Chelsea kwam verderop in Londen niet langs Brentford. Tottenham Hotspur leek ook gelijk te spelen, maar wist het duel met Crystal Palace om te draaien.

Nottingham Forest - Liverpool 0-1
Liverpool kampt met de nodige personele problemen en dus moest manager Jürgen Klopp een beroep doen op jongelingen Bobby Clark en Conor Bradley. Liverpool had het uiterst lastig met Forest. Bij de thuisploeg stond Divock Origi in de basis tegen zijn voormalige werkgever.

Voor rust was de grootste kans voor Luis Díaz, in het tweede bedrijf had Cody Gakpo de openingstreffer op de schoen. Forest probeerde via uitbraken aan het langste eind te trekken, maar gescoord leek er niet meer te worden. Met de nadruk op 'leek'. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd sloeg Darwin Núñez toe en hielp hij Liverpool in extremis aan de zege.

Het betekent dat Liverpool deze speelronde zeker koploper van Engeland blijft. Manchester City moet zondag tegen Manchester United in de achtervolging.

Tottenham Hotspur - Crystal Palace 3-1
Het seizoen begon geweldig voor Tottenham, de laatste maanden is het behoorlijk wisselvallig wat de ploeg van manager Ange Postecoglou op de mat legt. Tottenham kwam niet door de muur van Palace heen. Aanvoerder Heung-min Son was wel een aantal keer dicht bij - hij raakte zelfs het aluminium - maar buiten dat was het voor rust weinig sprankelend van de zijde van Tottenham.

Na een uur spelen bracht Eberechi Eze het uitvak in extase, toen hij de bezoekers op 0-1 zette. Spurs moest bijschakelen en slaagde daarin. Timo Werner tekende een kwartier voor tijd voor de verdiende gelijkmaker. Spurs was los en kantelde drie minuten na de 1-1 de wedstrijd volledig. Verdediger Cristian Romero zorgde ervoor dat de punten in Noord-Londen blijven. Son maakte het feest van Spurs in de slotfase compleet met de 3-1. Daniel Muñoz (ex-KRC Genk) speelde de hele match bij Crystal Palace.

Brentford - Chelsea 2-2
Er valt voor de supporters van Chelsea dit seizoen weinig te juichen. Ook op bezoek bij Brentford ging het aanvankelijk helemaal mis. Nadat Nicolas Jackson Chelsea op voorsprong had gezet, gaven The Blues de wedstrijd helemaal uit handen. Via Mads Roerslev en Yoane Wissa kwam Brentford op een 2-1 voorsprong. Die leken The Bees vast te houden.

Toch kwam Chelsea terug. Zeven minuten voor tijd redde Axel Disasi op aangever van Cole Palmer een punt voor de bezoekers. Het lukt Chelsea maar niet om weg te komen uit het rechterrijtje. The Blues staan met 36 punten op de elfde plaats, waardoor Europees voetbal ver weg is.