Charleroi knokt zich naar gouden driepunter: Hadden het vroeger moeten afmaken

Charleroi knokt zich naar gouden driepunter: "Hadden het vroeger moeten afmaken"

2 maart - 13:09
1

Mooi was het niet, belangrijk des te meer. Dankzij een gouden driepunter in Westerlo heeft Sporting Charleroi een deugddoend sprongetje weg van de degradatiezone gemaakt. Marco Ilaimaharitra gaf het volle pond in het Kuipje en beseft dat dat de volgende twee speeldagen opnieuw vereist zal zijn.

"Wat doet dit deugd, om hier op verplaatsing te komen winnen", lachte Ilaimaharitra zijn tanden bloot bij Sporza. Door de zege is Charleroi opgerukt naar de elfde plaats in de stand, tot op één puntje van tegenstander Westerlo. OH Leuven is daar het voorlopige slachtoffer van. De Vlaams-Brabanders zijn nu gezakt naar de laatste vier, al moeten die allemaal dit weekend nog in actie komen.

Charleroi had niet veel overschot in de Kempen. "We hadden het vroeger moeten afmaken, het is typisch voor ons seizoen dat we het nog spannend laten tot het einde. Zij hadden meer de bal, we moesten efficiënt zijn", analyseerde Ilaimaharitra de wedstrijd. Onderaan is het resultaat echter heilig.

In het slot van de partij kreeg de middenvelder nog af te rekenen met fysieke kwalen. "Ik heb zelf ook alles gegeven, het is zeldzaam dat ik eindig met krampen." Ilaimaharitra beseft dat het behoud nog geen zekerheid is. "Nu volgen nog twee finales", verwijst hij naar de thuismatch tegen Cercle Brugge en de verplaatsing naar KAA Gent.