SL16 FC kan Essevee verrassen, Club NXT in het slot voorbij Jong Genk

1 maart - 22:00 Laatste update: 22:06
13

Op vrijdagavond kregen we in de Challenger Pro League, met een heus beloftenduel en ook één grote verrassing. In de partij tussen Club NXT en Jong Genk haalde de jonge Bruggelingen het in het slot van de jonkies van KRC Genk (2-1), terwijl SL16 FC wist te verrassen door gelijk te spelen tegen titelkandidaat Zulte Waregem (1-1).

Club NXT – Jong Genk (2-1)
Met de tiende plaats als inzet konden beide ploegen een goede zaak doen. Club NXT begon het best aan de partij tegen de jonge Genkies. Talbi opende al na vijf minuten de score, maar Adedeji-Sternberg zorgde nog voor het kwartier voor de gelijkmaker.

Na de rust liep het fout af voor de Limburgers en werd Karetsas met een tweede gele kaart verdiend van het veld gestuurd. Club NXT bleef op zoek naar de winnende treffer, maar die kwam pas in de absolute slotfase. Drie minuten voor tijd zorgde Audoor voor de beslissende 2-1.

Zulte Waregem – SL16 FC (1-1)
Zulte Waregem had opnieuw moeite in eigen huis, ditmaal tegen de beloften van Standard. De bezoekers kwamen na iets meer dan vijftien minuten op voorsprong dankzij een doelpunt van Benjdida.

Zulte Waregem had wel het overwicht tegen SL16, maar scoren zat er maar niet in. Pas na het uur kon Machado de gelijkmaker scoren. Het bleef spannend tot het einde en in het slot leek Zulte Waregem zelfs nog te gaan verliezen. Een treffer van SL16 werd echter terecht afgekeur.

Essevee kwam uiteindelijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel, waardoor het opnieuw belangrijke punten verspeelde in de strijd om de titel. De ploeg staat momenteel op de derde plaats in de rangschikking, drie punten achter de koplopers die later dit weekend nog in actie komen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.