OFFICIEEL: Club Brugge-tegenstander Molde laat middenvelder naar Lillestrøm gaan

OFFICIEEL: Club Brugge-tegenstander Molde laat middenvelder naar Lillestrøm gaan

1 maart - 15:14
1

In de Conference League neemt Club Brugge het binnenkort op tegen Molde. Die ploeg nam nu afscheid van Erik Kitolano. De 26-jarige middenvelder blijft in Noorwegen voetballen, want hij trekt naar Lillestrøm.

Bij Molde was Kitolano geen basisspeler. In de Europa League fungeerde hij ook vooral als invaller. Op de slotspeeldag mocht hij wel in de basis starten tegen Bayern Leverkusen. In de 5-1 nederlaag tegen de Duitsers scoorde Kitolano het enige Noorse doelpunt.

"Ik wil graag alle supporters van Molde bedanken en ik hoop dat ze massaal komen kijken wanneer de ploeg tegen Club Brugge speelt. Dat verdienen de jongens", zei Kitolano bij zijn afscheid van Molde. De Noren ontvangen Club Brugge op 7 maart. De return is een week later in het Jan Breydelstadion. 

Kitolano speelde 41 duels voor Molde. Daarin scoorde de Noor met roots in Congo 7 goals en was hij goed voor 9 assists. Met Molde kroonde Kitolano zich 1 keer tot Noors kampioen. De Noorse competitie ligt momenteel nog altijd stil. Vorig seizoen eindigde Molde op de 5e plaats met 51 punten. Lillestrøm eindigde in de Eliteserien een plaats lager met 43 punten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.