Standard greep naast pion van Club Brugge: Club wilde dat ik bleef

Standard greep naast pion van Club Brugge: "Club wilde dat ik bleef"

4 maart - 22:44
1

Club Brugge heeft in januari Romeo Vermant op huurbasis laten vertrekken naar KVC Westerlo, waar hij ook al flink wat indruk wist te maken. Dat was echter niet de enige ploeg die interesse toonde in de spits.

Zo was er afgelopen zomer ook interesse van Standard en KV Kortrijk. Toch bleef hij bij Blauw-Zwart. "Club wilde dat ik bleef", geeft hij aan bij HUMO. "Een teken van vertrouwen, dacht ik. Ik kreeg vorige zomer twee invalbeurten in de Conference League. En op de eerste speeldag van de competitie mocht ik 9 minuten invallen tegen KV Mechelen. Maar ineens was het gedaan."

Coach Ronny Deila leek het toch niet helemaal in Vermant te zien en stuurde hem terug naar Club NXT. Vermant begrijpt ook deels waarom hij amper speelminuten kreeg. "In het eerste elftal moet je het plots opnemen tegen collega’s voor wie de club miljoenen heeft betaald – spitsen zijn meestal de duurste spelers. Ik wist dat het moeilijk zou worden", aldus Vermant.

Hij kreeg dan ook amper minuten en besloot in januari om tijdelijks te vertrekken. "Omdat ik vorig seizoen één basisplek en tien invalbeurten had versierd, had ik op meer gehoopt. Tevergeefs. Ik heb een paar keer met de coach gesproken. Uiteindelijk hebben we samen de knoop doorgehakt", klinkt het nog.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.