Kritiek op Kompany bij Burnley groeit: Eén van de grootste teleurstellingen ooit

Kritiek op Kompany bij Burnley groeit: "Eén van de grootste teleurstellingen ooit"

1 maart - 22:22
21

Het lijkt er steeds meer op dat Burnley slechts één seizoen in de Premier League zal vertoeven. Na 26 wedstrijden staat de ploeg van Vincent Kompany er bedroevend voor met amper dertien punten. Het lijkt bijna onmogelijk om het behoud te verzekeren. De kritiek op Kompany begint ook stevig te groeien.

Kompany schijnt nog steeds het vertrouwen van het bestuur te behouden. Hoewel ontslag momenteel niet aan de orde lijkt te zijn, wordt onze landgenoot niet gespaard van kritiek. In The Totally Football Show, een podcast van The Athletic, wordt hard uitgehaald naar Kompany.

"Deze Burnley is een van de grootste teleurstellingen in de geschiedenis van de Premier League", stelt commentator Matt Davies-Adams. "Vorig seizoen behaalden ze 101 punten in het Championship", geeft hij nog mee.

Geen evolutie
Het succes heeft zich echter niet vertaald naar de Premier League en Kompany krijgt daarvoor de kritiek. "Er zijn te veel veranderingen geweest in het team. Er is gedurende het seizoen geen enkele evolutie in hun speelstijl te bespeuren. Vincent Kompany werd vorige zomer nog gelinkt aan Tottenham, maar hij heeft zich niet kunnen aanpassen aan de Premier League."

Burnley heeft slechts drie van zijn wedstrijden weten te winnen en ligt al elf punten achter op de eerste veilige positie, momenteel ingenomen door Nottingham Forest. Om in de Premier League te blijven, zouden de Clarets hun totaalpunten in de komende twaalf wedstrijden moeten verdubbelen - en dan mag Forest geen punt meer sprokkelen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.