'Voormalig Engels toptalent Alli mag hopen op speelminuten na slepende blessure'

'Voormalig Engels toptalent Alli mag hopen op speelminuten na slepende blessure'

28 februari - 15:17
2

Er bestaat een kans dat Dele Alli dit seizoen nog in actie komt voor Everton, zo weet The Athletic. De aanvallende middenvelder kampt al lange tijd met een aanhoudende bovenbeenblessure en kreeg afgelopen winter nog een terugslag in revalidatie. Inmiddels is de Engelsman weer teruggekeerd op het trainingsveld.

Alli raakte ongeveer een jaar geleden geblesseerd tijdens zijn verhuurperiode aan Besiktas. Hij werd in april 2023 geopereerd aan zijn bovenbeen en heeft meermaals last gehad van terugslagen. Deze week is de Engelsman dan eindelijk teruggekeerd op het trainingsveld van Everton en dus lijkt er licht aan het einde van de tunnel.

Het is volgens The Athletic nog niet de bedoeling dat Alli gaat deelnemen aan de groepstraining bij Everton. Eerst moet de middenvelder nog een individueel traject afleggen alvorens hij mee kan trainen met de groep. Door het medium wordt het echter niet uitgesloten dat Alli dit seizoen nog minuten kan maken in de Premier League, maar Everton gaat wel voorzichtig met deze situatie om.

Alli kwam voor het laatst in actie tijdens een officieel duel op 4 februari 2023. Destijds was de Engelsman verhuurd door Everton aan Besiktas. Namens de Turkse ploeg stond hij in de competitie aan de aftrap voor het duel met Sivasspor. Deze wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel en Alli werd in de rust gewisseld.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.